Omgeving

Genieten van de rust en ruimte in Oostgroningen, Oldambt. Ontdek het grote Oldambtmeer, of maak een mooie fietstocht.

Heerlijk uitwaaien op de punt van Reide, met zonnig weer zeehonden spotten
Van medio mei tot medio september kun je bij de Punt van Reide in Termunten tal van zeehonden zien met hun pups, terwijl zij genieten van de rust in hun natuurlijke omgeving. Doordat je als bezoeker achter een strategisch geplaatste houten kijkwand staat, hebben de zeehonden geen last van het bezoek en kunnen zij heerlijk hun gang gaan in deze ‘zeehondenkraamkamer van het Noorden’.

In april 2007 werd het Oldambtmeer, in het Oosten van de provincie Groningen, officieel in gebruik genomen als vaarwater.
Het meer was aangelegd als onderdeel van het ambitieuze bouwproject Blauwestad, dat moest zorgen voor economische groei in de krimpregio Oost-Groningen. Aan de noordzijde van het Oldambtmeer, ter hoogte van Midwolda en Oostwold, waren een jachthaven en een groot strand aangelegd.
Deze zogenaamde “Noordrand” was het startpunt van de watersport in het Blauwestadgebied.

Ontdek het Oldambtmeer met onze kajaks

De Tjamme is een ongerept stukje natuur tussen Beerta en Finsterwolde. Schotse Hooglanders zorgen voor het bijhouden van de plantengroei. Men kan alleen om het gebied lopen. De Tjamme zelf is volledig afgesloten voor mensen.

De Tjamme bestaat uit bos, graslanden en een groot moerasgebied. Dit is bij uitstek geschikt voor vogels en reeën en er komen dan ook vele soorten vogels voor in het gebied.

Een dagje genieten in het bronnenbad www.thermenbadnieuweschans.nl

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle Vestingstad Bourtange

Meer weten?, voorpret?, er is genoeg te beleven in Oost Groningen